Concept smoke screen

Faq

KAJ JE VARNOSTNI DIM?

Sistem varnostnega dima je sredstvo za odvračanje vlomilcev in ostalih nepovabljenih gostov. Kot namiguje ime, gre za gosto dimno zaveso, ki ob sprožitvi alarma v nekaj sekundah napolni prostor in skrije vaše premoženje. Že strah ob dviganju goste dimne zavese je navadno dovolj, da si vlomilci premislijo, vendar pa tudi pogumnejši v neprehodni megli ne bodo mogli priti do svojega cilja.
ALI JE VARNOSTNI DIM ŠKODLJIV?
Ne, varnostni dim ni škodljiv. Varnostni dim je zmes vode, glicerina in glikola. Glicerin in glikol, ki se ju uporablja za tvorbo varnostnega dima, sta užitni sestavini, ki ju srečamo v vsakodnevnih produktih, kot na primer zobna pasta ali žvečilni gumi. Varnostni dim, ob pravilni montaži, prav tako ne mora poškodovati predmetov, ki jih prekriva.
ALI NAPRAVA ZADIMI CELOTEN PROSTOR?
Zadimljenost prostora je odvisna od velikosti prostora, ter tipa naprave. Večja kot je naprava, več dima proizvede in posledično lahko zadimi večji prostor. Za velike prostore, s prostornino večjo od 1500m 3 priporočamo uporabo več naprav. Sicer pa za učinkovito zaščito vašega premoženja, sploh v večjih prostorih, ni potrebno zadimiti celotnega prostora, temveč lahko s posameznimi, lokaliziranimi napravami zaščitite najvrednejše predmete.
ALI ZA DELOVANJE SISTEMA VARNOSTNEGA DIMA POTREBUJEM ALARMNO CENTRALO?
Da, sistem varnostnega dima na objektu deluje v povezavi z alarmnim sistemom. Ob sprožitvi alarma se sproži tudi varnostni dim. Sistem varnostnega dima je kompatibilen z veliko večino alarmnih central na trgu. V kolikor na objektu nimate nameščene alarmne centrale, nam to sporočite, da skupaj poiščemo najboljšo rešitev za vas.
KAJ SE ZGODI V PRIMERU SPROŽITVE DIMA?
V kolikor se je na vašem objektu sprožil dim, je do tega prišlo zaradi sprožitve alarma. Ob sproženju varnostnega dima naprava najprej sproži 30 do 60 sekundno dimljenje, ki zagotovi gosto dimno zaveso. V primeru, da naprave ne dezaktivirate, bo naprava do 45 minut s periodičnimi proženji zagotavljala gosto dimno zaveso. Dim se bo v ne prezračevanem prostoru zadržal okoli ene ure. Izjemno majhni delci, ki dim sestavljajo zagotavljajo maksimalno obstojnost dima, saj se v ne prezračevanih prostorih v eni uri premaknejo le za 0,9 milimetra. Po vsakem proženju naprave nas obvestite, da k vam napotimo tehnike, ki bodo zamenjali izpraznjeno polnilno tekočino.
KAM V PROSTOR NAMESTITI SISTEM DIMNE ZAŠČITE?
Sistem dimne zaščite je najbolje namestiti tako, da je ob sprožitvi usmerjen proti vašim najdragocenejšim predmetom. Sistem dimne zaščite deluje pod praktično kakršnimkoli kotom, priporočamo pa montažo na strop, saj tako dim ob proženju zadane tla, kar pospeši razpršitev dima po prostoru.
Naši zaposleni in ekipa monterjev vam bo pred montažo z veseljem svetovala kam napravo namestiti za maksimalen izkoristek.
ALI SISTEM VARNOSTNEGA DIMA POTREBUJE REDNO LETNO VZDRŽEVANJE?
Da. Kot vsaka tehnična naprava, tudi sistem varnostnega dima potrebuje redno letno vzdrževanje. Tehniki se predhodno najavijo na vašo lokacijo, na samem objektu pregledajo napravo, naredijo test dimljenja, zamenjajo tekočino in opravijo vse ostale zahteve skladno s parametri za brezhibno delovanje.

Zaupajo nam

Sistemom varnostnega dima v Sloveniji zaupa že več kot 200 podjetij, ki imajo svoje premoženje zaščiteno z najnaprednejšo tehnologijo varovanja v letu 2018!